Ez a horogtípus az egyik legkedveltebb forma a finomszerelékes versenyhorgászok körében. A MAVER KATANA 1045 pont úgy készült, ahogy az olasz finomszelékes mesterhorgászok azt elvárják. A hosszú szár a könnyebb csalizást segíti, hiszen a kisebb méreteket ezáltal könnyebben lehet az újjaink között tartani. Ha jobban szemügyre vesszük a MAVER KATANA 1045-t láthatjuk, hogy piacon kapható hasonló horgokhoz képest, hogy a szár és a horog hegye enyhén közelít egymáshoz. Egy az aprócska szög, amit a két képzeletbelui egyenes egymással bezár segíti a biztosabb akadást. De a horog tervezői nem csak erre figyeltek annak megalkotásakor! A horog hegye alatt a szakáll a szokottnál lejebb került, ez hozzájjárul ahhoz, hogy a megfeleő ütemű és erejű bevágás az első pillanatban utat találjon a hal szájában. A szakáll kialakítása révén jól tartja a horgot a finom fárasztás közben, míg ugyan ez az apró szakáll teszi lehetőve a kisebb méret ű horgoknál, hogy a szúnyoglárvát a lehető legkisebb sérülés nélkül tűzhessük fel, hogy az még étvágygerjesztőbben hasson a halakra. És akkor még nem beszéltük arról, hogy ez a MAVER horog is maga sminűségű japán acélból készült. Borotva éles hegye pedig kémiai eljárással lett ennyire finomra élezve. Ez a vékony húsú, szinte súlytalan horog elsősorban a keszeghorgászatban jó választás, de a nagyobb méreteknek a kárászozásnál is hasznát vehetjük.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.